De beschrijving van het vakantieverblijf.
"Le Tilleul".
Valouze
in
Morvan, Bourgondië.

The Valouze Gite Le Tilleul is uitermate geschikt voor twee personen al dan niet met hun huisdier(en). Dit vakantieverblijf wordt thans van boven tot beneden gerenoveerd. Wij hopen deze renovatie omstreeks mei 2009 af te kunnen ronden zodat vanaf deze datum onze gasten dit verblijf kunnen gaan huren. Met een beetje geluk zou het wellicht zelfs iets eerder kunnen. Wanneer alles klaar is zal er op de begane grond een (witte) keuken aanwezig zijn, compleet met halogeen verlichting, een mini-oven, een magnetron, een koffiezetapparaat, een broodrooster èn een wasmachine. De eetgelegenheid heeft een solide eikentafel en stoelen.
Vanuit deze plaats een mooi uitzicht over de tuin en de daarachter liggende vallei. Voorts is er een comforabele zithoek, een houtkachel, een TV. Tevens zijn er elektrische kachels aanwezig. Op de eerste etage bevindt zich een grote slaapkamer met beukenlaminaat op de vloer. Een groot (kingsize) twee-persoons-bed met een 'kaptafel'. Op deze verdieping treft u tevens een weldadige douche aan (massage-jet-uitvoering), toilet, een wastafel met daarbij opberg ruimte. Tevens is hierbij gedacht aan een verwarming met handdoeken-rails en een haardroger. Handdoeken en beddegoed worden u ter beschikking gesteld.

Vanuit de grote tuin (circa 2000m2) zijn er prachtige panorama's te bewonderen van de omringende heuvels van de Morvan. De tuin zal naar verwachting in 2010 volledig zijn uitgerust met een hond-vriendelijke omheining. Het huis is gebouwd op een kelder waardoor het huis via een klein stenen trappetje betreden kan gaan worden. In de tuin bevindt zich tevens een grote schuur die als garage dienst doet ten behoeve van onze gasten. Vanuit de tuin heeft u tevens uitzicht op het middenstuk van het dorp van circa 20 huizen. Dit dorp is eigenlijk meer een doodlopend gehucht. Nauwelijks verkeer of iets van dien aard. Vanuit het gehucht Valouze lopen er meerdere wandelpaden van verschillende lengtes.


GiteRental Homepage.    The gîte at Palaizot.  The gîte at Valouze.  The Morvan Homepage.